Nieuws

« Terug

Collecte voor noodhulp in Oekraïne en buurlanden

25 feb

Sinds deze week woedt er in Oekraïne een verschrikkelijke oorlog. Rusland heeft vanuit het noorden, oosten en zuiden aanvallen gedaan op het hele land. Er is een grote stroom van vluchtelingen op gang gekomen. Honderdduizenden Oekraïners zoeken een veilige plek in het westen van het land of in een buurland, onder andere Moldavië en Roemenië. 

 

Deze grote humanitaire ramp in Oekraïne en buurlanden vraagt om onmiddellijke actie. Het Christelijk Noodhulpcluster (samenwerking tussen: Dorcas, EO Metterdaad, Kom over en Help, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA) verleent noodhulp in de vorm van opvang, voedsel, drinken, dekens, bedden en traumazorg. Dit doet het in Oekraïne en in de omliggende landen waar de vluchtelingen stranden. Eerste noodhulpwerkzaamheden zijn al gestart, grotere projecten worden voorbereid.

 

Gezien de acute nood willen wij de diaconale collecte van komende zondag bestemmen aan deze noodhulp. Uiteraard kunnen bancaire giften ook overgemaakt worden op de bankrekening van de diaconie: NL57 RABO 0364 9012 92. Mogen wij op uw financiële hulp en gebed rekenen?

De diaconie zal ook een bijdrage leveren vanuit de haar gegeven middelen.

 

Namens de diaconie alvast bedankt!

« Terug

Scroll naar boven