Aanpassing corona-maatregelen

22 sep

Maandagavond heeft de kerkenraad besloten om vanaf zondag 26 september alle kerkgangers weer toe te laten, zowel in de morgen- als in de avonddiensten. Dus geen opdeling meer in groepen.

Per 25 september vervalt de verplichte 1,5 meter maatregel in de samenleving. Dit betekent voor ons als kerkenraad en u als gemeente: wij hebben geen basis of noodzaak meer, maar ook niet de vrijheid, om maar een deel van de kerkgangers toe te laten.

Wat betekent dit praktisch?

- De stickers mogen verdwijnen.

- Er zal niet meer geregistreerd gaan worden; het advies vanuit de overheid om dit te doen is vervallen.

- Wel is er de komende diensten nog een ouderling aanwezig onder de toren om kerkgangers welkom te heten en eventuele vragen te beantwoorden.

- De bekende basismaatregelen blijven nog wel van kracht in de kerkruimte: geen collecte-zakken van hand tot hand, geen handen schudden, niet knuffelen of omhelzen, thuis blijven bij klachten, lucht verversen, enz.

- In de kerk en het Hervormd Centrum blijft verder de mogelijkheid om handen te ontsmetten.

- De ingang aan de achterzijde van de kerk zal weer in gebruik genomen worden.

- De kerkenraad hoopt weer voltallig in de diensten aanwezig zijn.

- Ook zal de livestream uitgezonden blijven worden.

Gevoelsmatig zal het voor verschillende mensen (erg) wennen zijn om weer op kortere afstand tot elkaar te komen en een zitplaats in te nemen in de kerk. Echter kunnen wij als kerkenraad het huidige beleid niet standhouden aangezien de regelgeving vanuit overheid en kerkelijke macht ons dit niet oplegt.

Daarnaast dienen wij als kerkenraad ernaar te streven om – binnen de geldende regelgeving – de kerkdeuren open te zetten voor eenieder die wil ‘komen tot Hem’. Dit alles maakt dat we met dankbaarheid de kerkdeuren ten volle mogen openzetten en geen verdere beperkingen mogen opleggen.

Wij hopen op uw begrip hierbij. En als u vragen of opmerkingen heeft mag u daarvoor met uw kerkenraad contact opnemen.